Inlägg publicerade under kategorin recept
Idag gjorde jag denna maträtt, med lite modifikation, som söndagsmiddag;
Kycklingfiléer 4 styck ---> delas i bitar, saltas/peppras, å stekes i smör i gryta
Rabarber ca 4 st.
Röd paprika 1 st. rabarber å parikan delas i småbitar å
Strösocker 0,5 dl alltsammans KOKAS IHOP I KASTRULL
Vatten 2,0 msk tillsammans med vattnet å pepparn
Rosépeppar (hel) 1,0 tsk
SLÅ RABARBERLAGEN ÖVER KYCKLINGEN
Dragon(torkad går bra) 2,0 msk---> smulas över alltihopa å får puttra på i grytan
medans riset kokar klart!
MUMS!
tipsa mig om Din godaste söndagsmiddag . . .
=oP
Idag gjorde jag denna maträtt, med lite modifikation, som söndagsmiddag;
Kycklingfiléer 4 styck ---> delas i bitar, saltas/peppras, å stekes i smör i gryta
Rabarber ca 4 st.
Röd paprika 1 st. rabarber å parikan delas i småbitar å
Strösocker 0,5 dl alltsammans KOKAS IHOP I KASTRULL
Vatten 2,0 msk tillsammans med vattnet å pepparn
Rosépeppar (hel) 1,0 tsk
SLÅ RABARBERLAGEN ÖVER KYCKLINGEN
Dragon(torkad går bra) 2,0 msk---> smulas över alltihopa å får puttra på i grytan
medans riset kokar klart!
MUMS!
tipsa mig om Din godaste söndagsmiddag . . .
=oP
I lördags åt vi en jättego´ kycklinggryta som Köksan på "StoraJobbet" va snäll å gav mig receptet på förra veckan. Kan verkligen rekommendera den: både lättlagad å som MatTina åsså sku ha sagt: >>-JetteGått!<<
4 st | kycklingfiléer |
500 gram | bladspenat (fryst går utmärkt bra) |
ca 12-15 st | soltorkade marinerade tomater |
5 dl | matlagningsgrädde |
1 st | vitlöksklyfta (eller efter smak) |
1 ½ tsk | salt & peppar |
1 ask | fetaost (tärnad eller smulad) |
Jag serverade pastaskruvar till, enligt Köksan sku det va tagliatelle, men det går nog bra med vilken sorts pasta som helst.
Bon Apetit!
På allmän någras begäran kommer här det ungefärliga receptet på den laxsås som vi brukade tillaga på Gamla Anrika HälsingeStugan:
Servera Tagliatelle eller nån annan pasta till: VOILÀ!
Lämna gärna en kommentar om ni provar receptet...
=o)
På förekommen anledning (Maria undra) presenterar jag här mitt "hemliga" recept på NyårsFörrätten som gjorde stor succe(nåja) på våran nyårsmiddag!
"Tartelette Marina"
*Om Du vill gör Du tarteletterna själv, eller så gör Du som jag:
köper dom, alldeles själv !
*Skär rökt/gravad lax i cm-breda strimlor å klä formarna med dessa.
*Vänd ner skalade räkor i en röra bestående av fifty-fifty majonäs-CremeFraiche, smaksätt med dill (eller vad Du vill!)
*Klicka ned denna röra i formarna.
*Skär tunna strimlor i crabsticks, men inte hela vägen: så de ser ut som "fontänplymer" och den oskurna delen kan stickas ned i röran.
*placera små citron skivor så att crabsticksen liksom fälls ut.
VOILÁ! : Du har sålunda skapat en Tartelette Marina!
"Marina" eftersom den innehåller marina ingredienser...
=o)
När vi har överblivet kokt ris brukar jag göra "Русский хэш"!
Idag va det dessutom extrapris på köttfärsen: 29.90:-/ kg!
(Se där då har jag avslöjat två ingredienser! *fnissar*)
Hackad gul lök ingår oxå, likaså strimlad vitkål. Det steker man tillsammans med köttfärsen i en järngryta å kryddar med salt å peppar + anings kryddpeppar ELLER "Garam Masala"
Som tillbehör vid serveringen har vi "smetana" (matyogurt/ gräddfil), rödbetor och smörgåsgurka, fast egentligen ska det va saltgurka. (det är godast tycker jag!)
Nåå vad blir det här då?
Jo "Русский хэш" är inget mindre än
RYSK pytt-i-panna!
=oP
Det här är en riktig favorit rätt, Maken gillar den jättemycket fastän han egentligen inte tycker om varm frukt i mat. Brukar utesluta champinjonerna när Dotra är hemma, hon har svårt för det , annars är hon allätare.
Har för mig att det va min Syss/Svåger som instruera mig vid grytorna på den tiden jag mer eller mindre bodde hos dom OCH det inte fanns någon KinaRestaurang i HUDIKsvall. Åt för det mesta "helgmat" hos dom, hemma hos föräldrarna var det bara "mat å potatis" vardag som helgdag. Å eftersom Syss & Svåger bodde inne i stan å oftast lagade rolig, företrädesvis asiatisk mat så åt jag ju därför av förklarliga skäl helst hos dom.
Det är alltså en kinesisk Kina-inspirerad maträtt det är fråga om: "Chicken á la HongKong". Men när jag sökt på det namnet så har inget som liknar det jag menar dykt upp. Så jag har döpt om Syrrans kycklinggrytan till "Chicken á la Chi" efter en söt å god arbetskollega som ursprungligen kommer från HongKong.
Här följer receptet (som vanligt utan mängdangivelser);
*Kycklingfilé i bitar
*soya/paprikapulver
*champinjoner
*grön paprika
*syltlök
*ananas (helst skivad)
*maizenamjöl
Stek kycklingbitarna noggrant i en stor gryta,
bättra på stekytan och färgen med soya/paprikapulver.
Hacka under tiden paprikan, häll ner dom
+"svampimonerna" i grytan å stek på alltsammans en stund.
Tillsätt syltlöken+lite spad därav OCH ananas+lite mer av dess saft
Koka ihop å red av med nån matsked maizenamjöl utrört i kall vätska.
Servera med jasminris
YUMMIE!
=o)
Linsröra;
4 dl gröna linser (torkade)
2 st gul lökar
2 st vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
1 st buljongtärning
Dressing;
1dl. olja
4msk vinäger
salt och peppar
örtkryddor
slätbladig persilja
Koka linserna mjuka i vatten tillsammans med buljong i knappt 10 min.
Finhacka löken och fräs den i oljan, pressa i vitlök och tillsätt sedan de kokta linserna. Ta av från värmen. Gör i ordning å rör ner dressingen smaksatt med örtkryddor, finhacka persiljan. Låt svalna, röran kan ätas både kall och ljummen. Supergod till grillat!!!
Passar både vegetarianer, "gluterianer" å "lactosare"
OCH
"moffare"...
;oP
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|