Direktlänk till inlägg 19 mars 2007

Lite eftertänksam idag . . .

Av elaina - 19 mars 2007 19:49

Lite av vad livet lärt mig; När jag var yngre så vägde jag betydligt mindre. Jag behövde aldrig hålla in magen när jag hade en snäv jumper. Men jag va ändå aldrig riktigt nöjd med det jag såg, trodde sällan att jag dög. Tyckte alla andra va mycket bättre än jag, att om jag inte va duktig vad va jag då? Kunde känna mig helt värdelös, fastän många påstod motsatsen, men så sa dom ju bara för att vara snälla...Nu när jag är äldre, och klokare, har min kropp gjort sig fri. Jag är inte längre bunden av ett osunt modeideal. Jag vet att jag duger länge, bara jag ser till å sköta min hälsa. Det finns matglädje där min midja satt en gång och trivselvikt är den jag känner mig bekväm i = 80kilo KÄRLEK! Och den äkta kärlek jag änteligen funnit är ovärderlig! Mina skor må vara två storlekar större, om fötterna alls ska gå i, men mina steg är mer självsäkra å jag går hellre mina egna vägar än i någon annans fotspår. Klackar tar jag till när det är fest å sätter i taket!Livet har lärt mig, att det spelar ingen roll vad som händer eller hur svårt allt känns idag; livet går vidare och imorgon blir en bättre dag, om inte annat är den ny! Å att egentligen så är det inte så illa när det är riktigt j#¤*a dåligt, för då kan det ju egentligen bara bli bättre!Jag har lärt mig att skaffa sig pengar och saker, inte är detsamma som att skapa sig ett liv. Det är vad man gör och vilka vänner man omger sig med som ger ett bra liv. Och att det finns valmöjligheter, det gäller bara att göra bra val.Jag har lärt mig att livet ibland ger mig en andra å t.o.m 3e chans. Det gäller bara att se möjligheterna istället för problemen! Å att ta chanserna när dom kommer.Jag har lärt mig, att när jag beslutar något direkt från hjärtat så har jag också oftast tagit rätt beslut. Och oftast är det så att jag ångrar bara det jag inte gjorde.Jag har lärt mig att även om jag har en dålig dag så behöver jag inte ge andra det. Det gangnar inte mig själv om jag ältar eländet. Om jag istället sådana gånger än mer unnar mig bra å positiva saker så blir det mer balans. Det jobbiga blir liksom mer hanterbart om det inte är förhärskande.Jag har lärt mig att när det ges tillfälle sträcka ut handen till någon och att alla behöver en varm tanke eller en vänlig klapp på axeln. Nästa gång kan det vara jag som behöver omtanken och ett leende kan göra en hel dag!Jag har lärt mig att människor kommer att glömma bort vad dumt jag sagt och saker jag gjort fel, men de kommer aldrig att glömma när jag fick dem att känna sig betydelsefulla. OCH jag kommer heller aldrig glömma hur bra dom fick mig att må...

 
 
Husfrun

Husfrun

19 mars 2007 20:58

Hej
Du är "tagen" av mig och reglerna hittar du på min hemsida.
Kram

http://skapandehobby.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Syster Yster

19 mars 2007 22:11

TACK! Vad mer kan jag säga, än TACK för de tänkvärda raderna! Jag är flera år äldre än du, men har ännu inte kommit fram till samma insikt och sätta ord på det. Du får mej att se på tillvaron med andra ögon .... Tack kära syster!

 
Ingen bild

Syster Yster

19 mars 2007 22:16

Ps.Du fick mej nästan att gråta. Dina ord berörde mig djupt. Vill också tillägga att jag tycker att du är jättefin på bilden.DS

 
Ingen bild

Hildur

20 mars 2007 06:30

Vilken klok människa du måste vara som har sådan självinsikt och kunskap om dej själv.

 
Ingen bild

mimmi

20 mars 2007 06:46

Du har blivit "tagen" IGEN, ser jag, av "Husfrun" den här gången. Jag har oxå blivit "tagen" av ditt inlägg här ovan. Vilken underbar människa du måste vara.

 
Clara

Clara

20 mars 2007 07:54

Mycket tänkvärda ord du skriver....det är skönt när man kommer till den fas i livet när man känner sig nöjd med sig själv! Det är ju f-n också att det ska ta halva livet innan man fattar detta :=}brukar jag säga !
Din blogg är väldigt trevlig så jag kommer att hälsa på här ofta. Det är roligt det här bloggandet man träffar på så många intressanta människor som ger en inspiration och nya idéer!
Jag lägger dig i min favoritlista...ha en bra dag!
jag höll på att glömma....tack för dina söta kommentarer i min blogg! Det värmer alltid i hjärtat när någon skriver lite uppmuntrande ord om ens inlägg/bilder!

http://claraslinneskap.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

20 mars 2007 08:36

Visst är det lustigt, att när man är "ung & söt" är man sällan nöjd..

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
Ingen bild

Jullan

20 mars 2007 09:14

Jag avundas dej som har kommit till dom här slutsatserna om dej själv och ditt liv.

 
marie

marie

20 mars 2007 09:37

Du har kommit dit mitt mål är! Jag har en bit kvar men jag har ändå kommit en bra bit på vägen!
Och det där med kärlek! Min sambo älskar mig just som jag är och DET är stort!

http://carpediem.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Alter Ego

20 mars 2007 13:08

fast jag är nästan dubblett så äldre vad du är min klokhet kanske på hälften.
you got to mission girl!
kram, AE

 
Gerda-Thyra

Gerda-Thyra

20 mars 2007 16:05

Så fint, och sant du skriver!

http://gerda-thyra.bloggagratis.se

 
Ingen bild

elaina

20 mars 2007 16:33

OJ, vilken respons!
Tack vare att jag va på GladaHudikTeatern i söndags drabbades jag av stor ödmjukhet inför livet å behövde rannsaka å få ner på pränt vad jag kommit till insikt med...
TACK Alla som kommenterat!
=0)

 
Ingen bild

Nenna

20 mars 2007 17:35

Vilken klok och klarsynt människa du måtte vara som kan formulera dina känslor om dej själv och livet på detta sätt!

 
Ingen bild

Trasan

20 mars 2007 18:26

Men hörru.... var får du allt ifrån..... man får ju ståpäls alltså.....önskar jag kunde skriva under och säga att det stämmer precis in på mej......men nej, dit har jag långt kvar......

 
Ingen bild

Systerdotra i Norrköping

20 mars 2007 20:34

Tänk vilken klok moster jag har:) jag har själv kommit till några kloka insikter...har börjat träna igen nu för typ sjuttioelfte gången, skillnaden denna gång är att jag tränar för att må bättre och orka mer...inte för att jag ska gå ned i vikt...har även minskat ner drastiskt på socker och tänk att jag mår bättre och orkar redan mer :) En stor puss och kram till min kära moster som jag har fått många kloka ord ifrån genom årens lopp!

 
Ingen bild

elaina

20 mars 2007 21:08

Jovars, ibland rinner det till å självinsikten nästan slår ner omkull mej. andra gånger fattar jag ingenting utan bara trampar på i motvind.
=0)

 
Ingen bild

elaina

20 mars 2007 21:12

Mel!
Gott att höra att Du kommit igång med träningen igen. Det kanske kan sporra mej att fortsätta oxå. Hmm, socker är en lurig energitjuv, bra att Du dragit ner på det, bör jag nog även jag överväga!
Puss&kram till Dej med å tack för dom goda samtalen vi har och har haft!
Mossi
=0)

 
Liten

Liten

22 mars 2007 08:28

Jag blev lite gråtig nu när jag läste det här :) Så bra skrivet! Jag går nog sakta men säkert framåt, tror jag, när det gäller att tycka att jag duger som jag är.

http://liten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

elaina

22 mars 2007 18:31

Tack Liten, så småningom kommer även Du att kunna skriva under på en liknande lista om Du bara tränar på att tycka om Dig själv lite varje dag! Jag tycker det verkar lovande...
=0)

 
Lantliv

Lantliv

22 mars 2007 20:59

Jomen då kan man lägga av med det här bloggande då! You said it all. Skämt åsido - så mycket klokt har jag inte läst på länge - TACK!

http://lantliv.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Erika

24 mars 2007 01:06

Du ÄR en fantastisk människa och det var du redan som ung! Tänk när du tog hand om en krasslig flicka och såg till att hon fick mat....... och allt annat du gjort!
Vi ses och hörs alldeles för sällan!
En ömstjärtad och nyopererad Erika

 
Ingen bild

Persilja

24 mars 2007 09:16

Jo, nog har jag fattat att du är en klok en. Jag tror att jag kommit ungefär lika långt som du i min självinsikt. Men jag klarar inte av att se det så samlat som du. Jag skriver sjuttielva sidor och får ändå inte fram vad jag menar. Så nästa gång jag försöker förklara det där som jag vill förklara så lägger jag bara en länk hit!
Jag har inte kunnat se din blogg på flera dagar! Inga bilder koommer upp och ingen spamkod. Jag blir galen på min dator!!!
Kram!!!

 
Yvonne

Yvonne

24 mars 2007 16:57

Tänk vad härligt det är att höra någon som tycker om sig själv på ett sunt sätt! Tack för det, hit kommer jag att komma många gånger. Jag länkar till dig!
Tack även för de rara orden på min sida!
Ha det bra!

http://www.slojdbiten.bloggagratis.se

 
Ingen bild

elaina

27 mars 2007 23:05

Å Erika, min mentor å Vän!
Har Du tänkt på en sak att vi nu känt varandra halva livet?
Helt klart ses vi för sällan...
kram, =0)
PS. hälsa Bull&Gullx2

 
Ingen bild

elaina

27 mars 2007 23:11

Persilja, Du får gärna länka till mig när helst Du har lust!
Sälj lite grejjer på Tradera nu när ni ska till å flyttpacka: ett-tu-tre får Du råd med en ny dator, det är Du värd!
=0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Skapa flashcards